Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

Chinese tomatensoep is overheerlijk en vaak ook iets romig. Deze Chinese variant op de bekende tomatensoep is een wereldwijd succes en wordt door veel mensen gegeten. Dit recept voor Chinese tomatensoep is makkelijk en snel te maken.

[wp_ad_camp_2]

Recept Chinese tomatensoep

Deze soep is wat zoeter.

Gang Soep
Keuken Chinees
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 430 kcal

Ingrediënten

  • 2 Kippenpoten
  • 2 Kippenbouillon blokjes
  • 1 Liter Water
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Blik Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Bloem
  • Beetje Water (extra)
  • 3 Eetlepels Suiker
  • Zout en peper
  • 0,5 Theelepel Djahe (gemberpoeder)
  • 0,5 Eetlepel Azijn
  • 2 Kleine Ontvelde tomaten
  • 30 Gram Mihoen
  • Eventueel: lenteui, het groen in dunne ringen

Bereiding

  1. Zet als eerste de kip samen met de bouillonblokjes en water op het vuur, breng dit aan zo goed als aan de kook. Snij ondertussen de uien in fijne stukjes, de knoflook kun je ook pellen en in stukjes snijden. De ui en knoflook kun je nu toevoegen aan de soep in de pan.

  2. Breng de soep nu aan de kook voor ongeveer 15 minuten, zo kan het goed trekken. Alle smaakstoffen uit de kip zullen in het water gaan zitten, zo wordt de soep nog lekkerder. Na ongeveer 15 minuten is dit wel voldoende, je kunt er ook voor kiezen om dit een dag van te voren te doen, zo krijgt de soep een nog betere smaak.

  3. Nu kun je de kippenpoten eruit halen, strip het vlees van de botten. Je kunt ervoor kiezen om het kippenvlees in de soep te doen of deze later apart te serveren. Zeef de soep nu op kleine stukjes bot, gewoon voor de zekerheid.

  4. Doe de tomatenpuree in een aparte pan en verwarm dit. Voeg nu de djahé en de bloem eraan toe en roer dit goed door elkaar. Doe er een beetje water bij en voeg er de suiker, zout, halve eetlepel azijn, ontvelde tomaten en wat bouillon erbij. Dit moet samen ongeveer 15 minuten koken. Ondertussen kun je in een andere pan de mihoen klaar maken.

  5. Voeg nu alles samen in de soep pan en breng dit weer even aan de kook. Nu kun je genieten van een heerlijke Chinese tomatensoep die je zelfgemaakt hebt.

[wp_ad_camp_1]