Gevulde Tomatensoep

Gevulde Tomatensoep – Maaltijdsoep

Gevulde tomatensoep is een lekkere maaltijd voor op een zondag of een andere dag als je geen zin hebt om veel moeite te doen in de keuken, ook op een koude winterdag is deze gevulde tomatensoep het ideale middel om jezelf weer warm te krijgen.

[wp_ad_camp_2]

Recept Gevulde tomatensoep

Een goed geulde maaltijdsoep.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 415 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Tomaten
  • 3 Wortels
  • 1 Stengel Prei
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Rode ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 70 Gram Tomatenpuree
  • Handje Basilicum
  • 2 Rundvleesbouillontabletten
  • Vers gemalen peper en grof zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Als eerste breng 850 ml water aan de kook, voor dat dit kookt, kun je de bouillontabletten er al bij in doen. Begin ondertussen alvast met het snijden van de tomaten, snij deze in vier stukken. Voeg de tomaten toe aan het rundvleesbouillon en laat dit ongeveer 5 minuten koken.

  2. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de tomaten tot een fijne massa. Snij nu de prei in ringen, de paprika in blokjes, de ui in schijfjes, de wortels in plakjes en als laatste pel je de knoflook en hak deze fijn.

  3. Bak in een pan met olijfolie, de 70 gram tomatenpuree, de ui, knoflook, prei, paprika en wortel, bak ze maar iets aan. Breng het onder het bakken op smaak met zout en peper, bak het hierna nog ongeveer 5 minuten.

  4. Voeg de groenten uit de bakpan toe aan de tomatensoep in de pan, breng dit aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken en blijf het goed doorroeren.

  5. Als je een echte vlees liefhebber bent kun je nog wat gehaktballen draaien en deze aan de gevulde tomatensoep toevoegen, laat ze paar minuten mee koken zodat ze gaar zijn. Voor gehaktballen heb je nodig, gehakt, 1 ei, paneermeel en wat kruiden. Goed kneden en daar ballen van draaien en dan allemaal tegelijk toevoegen aan de soep.

  6. Nu is de gevulde tomatensoep klaar om te eten. Je kunt de gevulde tomatensoep serveren in een diep bord of in een soep kom. Wat basilicum blaadjes erbij voor de sier en de gevulde tomatensoep is het gerecht van de dag.

[wp_ad_camp_1]