Paprika Tomatensoep

Paprika Tomatensoep

Paprika tomatensoep is een lekkere soep en een goed begin van elke maaltijd. Het is een ideale soep om te gebruiken als voorgerecht of als lunchgerecht. De standaard tomatensoep is lekker, maar deze tomatensoep heeft een onverwachte twist namelijk paprika, en dan wel paprika uit de oven.

Hierdoor is de paprika nog zoeter geworden en daarnaast heb een soort van grill smaak. Dat is pas echt lekker genieten van een tomatensoep. Dit recept is oorspronkelijk bedacht door Jamie Oliver de beroemde chef kok uit Engeland.

Recept Paprika tomatensoep

Ingrediënten

  • 3 Rode paprika’s
  • 2 Rode uien groot
  • 1 kilo trostomaatjes
  • 6 Tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Bosje tijm
  • Groene bouillon
  • Basilicum

Bereiding
Je kunt het beste beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes, ook de uien en tomaten kun je alvast doormidden snijden. De tenen knoflook kun je ongepeld toevoegen. Besprenkel alles met olijfolie en voeg er wat tijm aan toe. Dit alles mag 25 minuten in de oven.

Nadat je alles uit de oven hebt gehaald dient alles even af te koelen. Eenmaal afgekoeld kun je de tomaten, paprika en knoflook ontvellen. Als je dit hebt gedaan kun je alles gaan pureren met een blender of staafmixer. Het moet een mooi glad mengsel worden zonder grove stukken erin.

Pak een soeppan en voeg hier de puree aan toe. Maak de bouillon klaar en voeg deze bij de puree, niet alles in één keer. Eerst roeren en toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. 250 ml bouillon erbij is een dikke soep en 500 ml bouillon erbij is een dunne soep.

Nu kun je de paprika tomatensoep nog op smaak brengen met zout en peper, of met andere kruiden als je die lekkerder vindt. Je kunt voor de sier ook nog wat basilicum toevoegen. Deze heerlijke paprika tomatensoep kun je zowel warm als koud eten, het is maar net wat je lekker vindt. Als je de soep koud wilt eten, zet deze dan even in de diepvries of als je langer de tijd hebt in de koelkast. Bij een koude soep kun je wat ijsblokjes serveren.

Advertentie