Romige Tomatensoep

Romige Tomatensoep

Romige tomatensoep is lekker met stokbrood en kruidenboter, vooral op een zondag.

Lekker op de bank met het hele gezin een film kijken en ondertussen genieten van een goed gevulde romige tomatensoep die niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond is.

Recept Romige tomatensoep

Ingrediënten

  • 5 middelgrote tomaten
  • 1 grote ui
  • 40 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 dl. kippenbouillon of groentebouillon, eventueel gemaakt van een tabletje of blokje
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • peper
  • 200 ml. Koffieroom

Bereiding
Pak een grote pan en smelt hier de boter in, voeg ook wat olijfolie toe. Laat dit goed heet worden.

Ondertussen kun je de uien snijden, voeg deze toe aan de pan en bak deze 5 minuten. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze aan de pan. Dit zal een puree worden als je het goed blijft roeren. Laat het ongeveer 3 minuten koken of bakken.

Meng nu de bloem door de tomatenpuree en voeg de bouillon eraan toe. De bouillon kun je het beste al roerend toevoegen. Nu dat je de basis van de soep klaar hebt kun je deze alvast wat op smaak brengen met de suiker, zout en peper. Plaats de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.

Na het kwartiertje koken kun je de soep pureren met een staafmixer of blender, de soep moet zo fijn mogelijk worden. Dit eenmaal gedaan kun je als laatste de koffieroom toevoegen aan de romige tomatensoep. Verwarm de soep weer en roer de room er goed doorheen. Zorg ervoor dat de soep niet meer aan de kook raakt.

Wat extra lekker is bij deze romige tomatensoep is wat geraspte kaas er aan toevoegen. Je kunt ook wat croutons toevoegen voor een extra bite. Je kunt ook wat brood in stukjes snijden en deze bakken in een pan met olie

Deze romige tomatensoep zal heerlijk smaken, met of zonder extra toevoegingen. De soep blijft wel twee dagen lekker in de koelkast, alleen even opwarmen en je bent klaar om te eten.

Advertentie