Een echte volle maaltijdsoep.
Begin met het pellen van de ui en snij deze is grove stukken. Ook de knoflook kun je pellen en in stukken snijden. Je kunt de wortel eventueel schillen, dit hoeft niet persé. Snij de wortel en de bleekselderij in plakjes, en als laatste kun je de tomaten in vieren delen en verwijder het harde stukje uit de tomaat.
Verwarm nu wat olijfolie op het vuur en stoof hierin de ui en de knoflook, na enkele minuten kun je je de wortel en bleekselderij ook toevoegen aan dit mengsel. Stoof dit nog even als deze een soort van glazig worden, dan kun je ook de tomaat, laurier en tijm erbij voegen. Laat dit alles nog even wat sudderen. Als de tomaten zacht zijn kun je de tomaten puree en het bouillon er aan toe voegen. Laat dit alles ongeveer 30 minuten doorgaren zonder dat het aan de kook raakt.
Verwijder nu de tijm en laurier en pureer het mengsel met een staafmixer tot een fijne massa. Maak vervolgens de gehaktballetjes door het gehakt met ei, paneermeel, zout en peper te mengen. Meng dit alles goed door elkaar en maak er klein balletjes van.
Voeg de balletjes toe aan de soep die al in de pan zit en laat dit nog enkele minuten doorgaren. Proef de soep eens en beoordeel de smaak, mis je nog iets voeg dan nog wat smaak toe door middel van kruiden of zout.
Nu kun je genieten van een heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Deze soep is snel en eenvoudig te bereiden, zo hou je nog tijd over voor andere dingen zoals een nagerecht. Deze tomatensoep met balletjes is lekker met stokbrood, op dit stokbrood kun je wat kruidenboter smeren en dit dan dippen in de soep.