Ga terug
Afdrukken

Recept Italiaanse boerentomatensoep

Italië heeft veel meer dan alleen pasta en pizza.

Gang Soep
Keuken Italiaans
Keyword Italiaanse boerentomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 385 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 125 Milliliter Olijfolie classico
  • 2 Blikken Tomatenblokjes
  • 2 Groentebouillontabletten
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Stokbrood (220 g) liefst een paar dagen oud
  • 1 Zakje Italiaanse kruiden
  • 1 Zak 400 gram Wilde spinazie
  • 2 Blikken Witte bonen

Bereiding

  1. Begin met het pellen van de ui, dit eenmaal gedaan kun je de ui fijn snijden in kleine blokjes of reepjes, wat je zelf het fijnst vindt. Zet een pan op het vuur en doe er wat olijfolie in, ongeveer twee eetlepels. Nu kun je hierin de ui gaan fruiten. Voeg uiteindelijk de tomatenblokjes en de groentebouillontabletten erbij.

  2. Pel de knoflook en snij deze fijn zoals je zelf wilt. Het oude stokbrood kun je in kubussen snijden, je krijgt dan een soort dobbelstenen. Het stokbrood en de knoflook kun je nu door het tomatenmengsel mengen. Doe er 250 ml water bij en roer dit goed door. Laat het niet aanbakken of verbranden, zorg dus voor een niet al te hoge temperatuur. Dit is nu de soep, doordat je niet zoveel water gebruikt krijg je een stevige en volle smaak.

  3. Voeg nu de kruiden en 75ml olijfolie erbij en laat dit mengsel zo’n 20 minuten door sudderen. Ondertussen kun je de spinazie snijden in wat grotere stukken. Je kunt dit dan samen met de witte bonen toevoegen aan de soep in de pan.

  4. Blijf de soep goed door roeren op een laag vuurtje. Als de 20 minuten voorbij zijn proef je de soep, kijk of alles goed gaar is en voeg zout en peper, of andere kruiden naar eigen smaak toe.

  5. Nu kun je genieten van een heerlijke Italiaanse Boerentomatensoep vol van smaak, rijkelijk gevuld en ook nog gezond ook.