Ga terug
Afdrukken

Recept tomatensoep met koriander en gepocheerd ei

Veel lekkerder dan uit een pakje.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 135 kcal

Ingrediënten

  • 650 Gram Rijpe tomaten
  • 4 Dikke plakken Chorizo
  • 4 Dunne plakken Prosciutto
  • 4 Eieren
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 1 Rode ui
  • 1 Laurierblad
  • 1 Snee Brood
  • 1,5 Eetlepel Koriander

Bereiding

  1. Hak de rode ui in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui tot het goudgeel is. Doe dit op hoog vuur. 

  2. Hak 2 teentjes knoflook en 1 eetlepel koriander fijn. Bak deze mee in de pan. Wanneer de knoflook goed begint te ruiken kan je de (ontvelde en in plakjes gesneden) tomaten toevoegen. Bak dit even totdat het vocht van de tomaten is ingedikt. Bestrooi het met wat zout en peper. Daarna kan er 750 milliliter heet water toegevoegd worden. Breng dit aan de kook. 

  3. Zet het vuur lager en laat het tien minuten – met de deksel op de pan – koken. Daarna zet je het vuur uit en haal je het laurierblad uit het mengsel. De soep kan gepureerd worden tot de soep een gladde massa is. Voeg nog smaak peper en zout toe.

  4. Pak een kleine koekenpan en doe hier een laagje olijfolie in. Bak hierin de chorizo en prosciutto tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan. Snijd het sneetje brood in plakjes en bak deze (goudgeel) in de olie die nog in de pan zit. Doe dit samen met een geplet teentje knoflook. Pocheer vervolgens de eieren en doe deze in de soepkom. Giet hier de soep overheen en bestrooi dit met koriander, prosciutto, chorizo en blokjes brood.