Veel lekkerder dan uit een pakje.
Hak de rode ui in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui tot het goudgeel is. Doe dit op hoog vuur.
Hak 2 teentjes knoflook en 1 eetlepel koriander fijn. Bak deze mee in de pan. Wanneer de knoflook goed begint te ruiken kan je de (ontvelde en in plakjes gesneden) tomaten toevoegen. Bak dit even totdat het vocht van de tomaten is ingedikt. Bestrooi het met wat zout en peper. Daarna kan er 750 milliliter heet water toegevoegd worden. Breng dit aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het tien minuten – met de deksel op de pan – koken. Daarna zet je het vuur uit en haal je het laurierblad uit het mengsel. De soep kan gepureerd worden tot de soep een gladde massa is. Voeg nog smaak peper en zout toe.
Pak een kleine koekenpan en doe hier een laagje olijfolie in. Bak hierin de chorizo en prosciutto tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan. Snijd het sneetje brood in plakjes en bak deze (goudgeel) in de olie die nog in de pan zit. Doe dit samen met een geplet teentje knoflook. Pocheer vervolgens de eieren en doe deze in de soepkom. Giet hier de soep overheen en bestrooi dit met koriander, prosciutto, chorizo en blokjes brood.