Ga terug
Afdrukken

Recept tomatensoep met pesto

Je kunt de pesto zelf maken.

Gang Soep
Keuken Italiaans
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 250 kcal

Ingrediënten

  • 1,2 Kilo Tomaten
  • 500 Milliliter Groente- of kippenbouillon
  • 125 Milliliter Zure room
  • 5 Zongedroogde tomaten in olie
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Suiker
  • Klontje boter of beetje olijfolie
  • Basilicumpesto
  • Basilicumblaadje (voor de garnering)

Bereiding

  1. Begin met de knoflook. Verwarm hiervoor de boter of olijfolie in de (soep)pan. 

  2. Fruit de knoflook een paar minuten op laag vuur. Zorg dat de zongedroogde tomaten in kleine stukjes zijn gehakt. Voeg dit samen met de suiker, bouillon, tomaten en peper en zout aan de knoflook toe. Breng het geheel aan de kook. 

  3. Laat het ongeveer tien minuten koken, zodat de tomaten uit elkaar vallen. 

  4. Vervolgens kan de soep gepureerd worden met een staafmixer. Geen staafmixer? Een blender volstaat ook. Doe het pureren samen met de helft van de zure room. Breng de soep vervolgens nog op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

Opmerkingen - Tips

Het lekkerste is om de pesto later toe te voegen. Serveer de soep in speciale kommen en voeg per kom een eetlepel pesto, eventueel wat zure room en een paar basilicumblaadjes toe. Serveer dit met vers stokbrood, brood uit de oven of bijvoorbeeld knoflookbrood. Dit gerecht is vegetarisch. Als je wilt, kun je natuurlijk altijd kleine gehaktballetjes aan het gerecht toevoegen. Je kunt ook knapperige balletjes uit de supermarkt toevoegen.