Go Back
Afdrukken

Recept Paprika tomatensoep

Paprika en tomaat kun je prima combineren.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 289 kcal

Ingrediënten

  • 3 Rode Paprika's
  • 2 Grote Rode uien
  • 1 Kilo Trostomaten
  • 6 Teentjes Knoflook
  • Olijfolie
  • Bosje tijm
  • Groente bouillon
  • Basilicum

Bereiding

  1. Je kunt het beste beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes, ook de uien en tomaten kun je alvast doormidden snijden. De tenen knoflook kun je ongepeld toevoegen. Besprenkel alles met olijfolie en voeg er wat tijm aan toe. Dit alles mag 25 minuten in de oven.

  3. Nadat je alles uit de oven hebt gehaald dient alles even af te koelen. Eenmaal afgekoeld kun je de tomaten, paprika en knoflook ontvellen. Als je dit hebt gedaan kun je alles gaan pureren met een blender of staafmixer. Het moet een mooi glad mengsel worden zonder grove stukken erin.

  4. Pak een soeppan en voeg hier de puree aan toe. Maak de bouillon klaar en voeg deze bij de puree, niet alles in één keer. Eerst roeren en toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. 250 ml bouillon erbij is een dikke soep en 500 ml bouillon erbij is een dunne soep.

  5. Nu kun je de paprika tomatensoep nog op smaak brengen met zout en peper, of met andere kruiden als je die lekkerder vindt. Je kunt voor de sier ook nog wat basilicum toevoegen. Deze heerlijke paprika tomatensoep kun je zowel warm als koud eten, het is maar net wat je lekker vindt. Als je de soep koud wilt eten, zet deze dan even in de diepvries of als je langer de tijd hebt in de koelkast. Bij een koude soep kun je wat ijsblokjes serveren.