Koude tomatensoep wordt veel gegeten, maar veel mensen denken dat het vies is. Het tegenover gestelde is waar, het is mega lekker.
Je moet het echt eerst eens zelf proberen, je zult merken dat het nog helemaal niet zo slecht is als dat je dacht.
[wp_ad_camp_2]
Recept Koude tomatensoep
Net even wat anders dan de Spaanse soep.
Ingrediënten
- 500 Gram Rijpe tomaten
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 3 Bosuitjes
- 0,5 Zakje Verse basilicum
- 1 Rode peper
- 750 Milliliter Tomatensap
- 1 Uitgeperste Limoen
- 1 Avocado
Bereiding
-
Als allereerste snij je de tomaten in stukjes, mag in blokjes of reepjes. De mixer maakt het toch tot moes. De bosuien en rode peper kun je ook alvast in stukjes snijden. Stop nu de tomaten stukjes en de ui stukjes in een kom en maak dit pulp met een staafmixer. Het moet een mooie gladde massa worden zonder grote grove stukken erin.
-
Laat het tomatenmengsel even rusten. Nu kun je het tomatensap toevoegen, meng weer alles goed door elkaar met een staafmixer. De soep is nu in principe al klaar, je moet de soep alleen nog wat meer smaak geven. Dit kun je doen met het limoensap, wat zout en peper. Natuurlijk kun je ook altijd wat andere kruiden toevoegen zoals Italiaanse kruiden of knoflook. Als je niet van kruiden houdt dan kun je deze natuurlijk ook weg laten.
-
Roer de soep nog een flink en goed door, nu kun je de soep in de koelkast plaatsen. Is de soep nog niet goed koud dan kun je deze nog even voor het serveren in de diepvries zetten. Ongeveer 10 minuten is genoeg.
-
Als laatste ga je de avocado doormidden snijden en pellen. Snij de avocado in blokjes, besproei ze direct met limoensap zodat ze niet verkleuren. De soep kun je met de blokjes avocado serveren. In de soep of op de rand van het bord, wat je zelf het beste lijkt. Als je het lekker vindt, kun je nog ijsblokjes in of bij de soep serveren.
-
Nu kun je genieten van een heerlijk koude tomatensoep met avocado. Deze heerlijke soep is zowel koud als warm te eten.
[wp_ad_camp_1]