Groente Tomatensoep

Groente Tomatensoep

Groente tomatensoep is een lekkere en gezonde soep met lekker veel gezonde groentes erin. Het is niet alleen lekker en gezond, het vult ook nog aardig. Zeker als je er ook gehaktballetjes erin doet. Dit recept is snel en makkelijk te maken.

[wp_ad_camp_2]

Recept Groente tomatensoep

Een combinatie van beide soorten soep.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword tomatensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 360 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Mager soepvlees
  • 250 Gram Rundergehakt
  • 400 Gram Soepgroenten
  • 1 Kleine mergpijp
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Ui
  • 6 Eetlepels Tomatenpuree
  • 1 Eetlepel Suiker
  • 1 Blikje Tomatenblokjes
  • 0,5 Eetlepel Paneermeel
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 100 Gram Dunne vermicelli of meer naar smaak

Bereiding

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng dit water aan de kook. Voeg het mergpijpje eraan toe zodat de smaak tot stand kan komen. Voeg nu het soepvlees eraan toe. Je kunt al wat zout aan de soep toevoegen voor de smaak. Nu ga je de helft van de soepgroente aan de soep toevoegen. Zet het vuur op de laagste stand en roer de soep regelmatig goed door.

  2. Pel en snij de ui in stukjes. Zet een pan met olie op het vuur en bak het uitje in de olie, zacht maar niet te bruin. Voeg de tomatenpuree en de suiker toe aan de ui en laat dit op een laag vuur smelten. Voeg de tomaten blokjes toe aan de soep.

  3. Van het gehakt maak je nu kleine gehaktballetjes, meng peper, zout, nootmuskaat en paneermeel door het gehakt en kneed dit goed door elkaar. Je kunt eventueel nog een ei toevoegen aan het gehakt. Maak hier nu kleine balletjes van.

  4. Voordat je wat gaat toevoegen aan de soep ga je de soep eerst zeven, de soepgroente die al in de soep zit kan er uit, deze heeft zijn smaak afgegeven en is niet meer lekker. Het mergpijpje kan er ook uit. Het soepvlees kan gewoon in de soep blijven.

  5. De inhoud van het pannetje kun je nu bij groente tomatensoep voegen. Laat de soep nog 10 minuten door koken en breng deze nog wat op smaak met zout en peper. Proef de soep voor het serveren en voeg indien nodig nog wat smaak toe.

[wp_ad_camp_1]